Menu

J. F. Willumsen

1946-08-11

Modtager

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Willumsens samlinger er endnu ikke sendt til Danmark, og nedpakningen af dem er gået i stå, da der er sommerferie i Frankrig. Sommeren er varm og fugtig, hvilket har forårsaget, at Willumsens gigt er forsvundet ind til videre.

Transskription

Villa "Le Lido"             11 August 1946
Route de Fréjus
Cannes
France (A·M)

Kære Wagner
Tak for Dit Brev af 22/6. Tiden løber trods jeg synes at den staar stille. Der bliver ingen Ting gjort. Man tripper paa Stedet.
Byggeriet af Dit Atelier er vel nu overstaaet og Du er begyndt at arbejde igjen. Det er jo det Du længes efter, og saa er Du lykkelig.
Nu har vi i al Fald faaet Sommer med en forfærderlig fugtig Varme, som slaar En, saa man ikke kan røre sig eller tænke. Den har haft den Indflydelse, at min Gigt er fuldstændig forsvunden, og det er jo udmærket. Kommen den igjen til Efteraaret.
Om jeg snart kommer hjem, spørger Du; Jeg ved intet derom. Nu er man ganske vist begyndt med Indpakningen af de Kunstsager som skal sendes til København. Men det gaar langsomt – langsomt. Siden 1ste Juli er der pakkede 32 store Kasser med Malerier, gamle og mine egne, der er sendt til Speditørens Depot i Nice. Og der er mange Ting endnu som skal pakkes. Der er kun to Mand sat paa den Indpakning, der er Mangel paa

Folk der vil bestille noget, og saa er der Sommerferie nu. Den der staar for Indpakningen er forøvrigt dygtig. Det er jo det vigtigste. Jeg havde den 12 og den 16 Juli meddelt Udenrigsministeriet og HR. Sagfører Alb. V. Jørgensen at Indpakningen var begyndt og bedt om Indstrukser vedrøringen Forsendelsen og Betalingens Maaden. Men jeg har i den Maaned ikke hørt et Ord fra de høje Herrer. Det kan ikke undgaaes at jeg bliver baade vred og bedrøvet over en saadan Behandling.
Hvor er Mogens Kruse bleven af? før 1 Januar 1946 skrev han til mig hver anden Dag, efter den Dag har jeg intet hørt fra ham. Er han syg, død? Eller har jeg fornærmet ham, Ja man [kan] jo aldrig vide det. Skaf mig det at vide, s'il vous plaît.
Det gør mig alligevel ondt at Helge Jacobsen er død, selv om han var en fuldstændig ubetydelig Person. Han hørte dog til min Generation, og der er ikke mange tilbage af den. Han har dog nok – alligevel – haft nogen Indflydelse dér hvor han hørte hjemme. Og hvad er det for en Vigtigpeter – og ondskabsfuld Fyr der er kommen ind paa hans Plads; som jeg ikke kan vente mig noget godt af. Hvem er forøvrigt hans Efterfølger?
Med mine hjærteligste Hilsner til Din Kone og Dig selv fra Mme Bourret og Din hengivne Ven
J. F. Willumsen.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Cannes (Frankrig)
Lyngby (Danmark)

J.F. Willumsens Museum
Bog: Breve fra J.F. Willumsen til Siegfried Wagner 1905-46