Menu

J. F. Willumsen

1939-03-13

Afsender

Marie Henriques

Dokumentindhold

Henriques er imponeret over Willumsens malerier på Den Frie, og hun tror, det vil fremme hans museumsplaner. Hun har talt med Struckmann, som håber, at Willumsens vil acceptere buddet på de 300.000 kr. for en museumsbygning. Efter sine overanstrengelser i Rom har Henriques nu i sinde at påbegynde sit arbejde igen. Hun spørger ind til Willumsens rejseplaner og til Viggo Jarl. Derudover har hun bedt Karen Hannover skrive brev til Willumsen, og så har hun været på en sindsoprivende køretur med Anne Marie Carl Nielsen bag rattet.

Transskription

13 Marts. 1939.
Kære Willumsen! Jeg føler trang til med et par linier at sige Dem, hvor imponeret og begeistret jeg er over Deres udstilling i den frie. Det kalder man at slaa et slag! Naar jeg tænker paa, at den syge mand paa Rigshospitalet ifjor, og den kæmpe, der paa nogle Maaneder har frembragt en saadan række storslaaede billeder – da maa man isandhed undres. Til lykke! Det maa da kunne fremme musæums planen.
Jeg har det meget bedre, det ved jeg vil glæde Dem. Jeg føler det, som jeg var ved at overvinde følgerne af overanstrengelsen nede i Rom. En deilig følelse. Nu har jeg ogsaa isinde at begynde for alvor at arbeide igjen. Naar nu blot sol og foraar kommer, saa bliver man nok et nyt og bedre menneske. – Jeg talte forleden en

passant med Struckman, som sagde, de kender hans snurrige maade at udtrykke sig paa: ça marche! Naar blot vor elskede mester vil tage musæet til de 300.000! Saa bliver det mulig.
Har De reiseplaner, og hvilke? Jeg haaber, De ser Viggo Jarl, og nyder godt af alle hans herligheder i Cannes. Jeg havde det saa hyggelig med ham, da han sist var her i København. Jeg har skændt paa Karen Hannover, at hun aldrig skriver til Dem. Jeg haaber nu hun har gjort det. Hun er barok, sød og morsom som altid.
Fru Carl Nielsen kørte mig igaar hen til nogle fælles bekendte, – jeg ryster altid for mit unge liv, naar hun er chauffør, men hun kører med urokkelig overbevisning om sin egen dygtighed og sikkerhed som saadan.
Hils Mdm. B. Begge hilses De af Deres hengivne
Marie Henriques

Fakta

PDF
Brev

Dansk

På brevets konvolut er der stemplet d. 19/02/1939.
Marie Henriques har dateret brevet til d. 13/03/1939.

København (Danmark)
Nice (Frankrig)
  • Rom, Italien
  • Cannes, Frankrig
  • København, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: A/I/5 - H