Menu

J. F. Willumsen

1943-06-27

Afsender

Siegfried Wagner

Dokumentindhold

Wagner meddeler, at han ikke har hævet de 500 kr., som Willumsen i sin tid anviste ham. Anne Marie Carl Nielsens 80års fødselsdag er blevet fejret med en stor fest. Der er snart samlet nok penge ind, så Willumsens kunstsamlinger kan blive hjemsendt. Wagner synes dog, at det er et for risikabelt tidspunkt, og han spørger, om samlingerne ikke kan opholde sig et stykke tid i Schweiz.

Transskription

27–VI–43
Kære Willumsen!
Vore Brev har nok krydset hinanden denne Gang, Tak for begge Breve. Først vil jeg svare paa Forretningsspørgsmaalet. De 500 Kr Du sendt mig en Anvisning paa, har jeg selvfølgelig ikke hævet fordi vi jo ikke var enige om Tingen og Prisen. Nu da Samlingen er afsluttet maa jeg jo finde mig i ikke at være representeret, men vi Kunstnere er jo altid udsat for smaa Ubehageligheder saa det maa jeg jo tage med. Dersom Du vil have det, kan jeg sende Din sagfører den Del af Dit Brev hvori Du anmoder Banken om at udbetale mig Penge af Din Conto. Iøvrigt antager jeg ikke at Anmodningen til Banken duer mere, den er sikkert for gammel. En Henvendelse til Banken vil

bekræfte Rigtigheden af mine Udtalelser, dersom nogen tvivler.
Det gør os ondt at høre at Du er daarlig, nogle Skavanker følger der jo altid med Alderen, men det er jo kun en ringe Trøst, naar Smerterne melder sig.
Du har vel hørt, at de fleste Penge til Din Samlings Hjemsendelse er sikret, Resten kommer antagelig i nær Fremtid. Hvorledes vil Du faa Tingene hjem under disse fortvivlede Forhold? Er det ikke ogsaa for risikabelt at sende dem ud paa saa lang en Rejse nu lige i Øjeblikket? Kan Samlingen ikke deponeres i Schweitz i den værste Tid? Her er Forholdene rolige om end ikke gode nu for Tiden.

Af Nyheder kan jeg fortælle Dig, at vi i Mandags fejrede Ane Marie Carl Nielsens 80 Aarige Fødselsdag. 5 forskellige Kunstnerforeninger havde indbudt til en lille Fest [ulæseligt] i Grønningen. Der var over 100 Mennesker tilstede; der var ingen Feststemning, der var altfor mange Ordner og Stjerner. Struckmann ligner et vel udstyret Fastelavnsris. At man kan bære saa meget paa én Gang er mig ufatteligt. Det er skidt naar man skal hædre en Kunstner at “Stjernerne” skal være de dominerende. Jeg har ikke oplevet andre Kunstnerfester som var noget værd end Din 60 Aars Fødselsdag. Kan Du naa at være hjemme

til Din 80 Aars Fødselsdag? Din Kone Edith var der ogsaa. Jeg vekslede et Par Ord med hende, hun er ikke blevet mildere med Alderen.
Ja mere har jeg ikke at berette for denne Gang. Har du hørt at Arkitekten som hjalp Dig, Ivar Bentzen er død. Han har faaet en fin Glorie om sit Hoved nu han er død. Den gyldne Mellemvej findes ikke her i Landet.
Nu begynder vi ogsaa at faa godt med Grøntsager, de er dyre men velkomne. Andre Ting er yderst knebne.
Til Slut de hjerteligste Hilsner til Gubben og Madame Bourret fra
Olga og Din gamle Ven
Siegfried Wagner.
P.S
Jeg er forbavset over at Din Skrift er lige saa smuk som forhen SW.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Lyngby (Danmark)
Cannes (Frankrig)

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: B/I/1 - Wagner