Menu

J. F. Willumsen

1955-09-06

Afsender

Olga Wagner

Dokumentindhold

Olga Wagner sender en fødselsdagshilsen til Willumsen. Siegfrieds buste af Willumsen er solgt og skal nu doneres til Willumsens Museum. O. Wagner beklager, at en århusiansk kunsthandler har forsøgt at udnytte både hende og Willumsen i forbindelse med en planlagt udstilling af Siegfrieds og Olgas værker.

Transskription

Lyngby d. 6. Septbr. 55
Kære Willumsen!
I Morgen er det Deres Fødselsdag og selv om dette kommer for sent er det lige hjertelige Lykønskninger, jeg sender og haaber, at de maa træffe Dem glad og ved godt Helbred. – Rosen som Siegfried plejede at lægge paa Deres Buste, staar i Stedet for i en Vase til Erindring. Busten blev jo solgt og gaar nu til Museet.
Om mig er der at sige

2.)
at jeg humper omkring ved Hjælp af mine to Stokke, det er der ikke meget Fornøjelse ved, dog altid bedre end slet ikke at kunne gaa. Tak for Deres Brev i April. Den Kunsthandler var ikke til at have at gøre med; Han gjorde baade Dem og mig Ulejlighed for at udnytte vore Arbejder til at tjene groft paa, der var ikke andet at gøre, end at afbryde Arbejdet med den paatænkte Udstilling. Vi haaber stadig at faa Dem og Mdm. Bourret at se (hils hende mange Gange fra os alle her.) Ja, altsaa paa Gensyn kære Willumsen.
Deres hengivne
Olga Wagner .

Omtalte genstande

  • Siegfried Wagner: J.F. Willumsen (1940). Sten, 52,3x21,7x19,7 cm. J.F. Willumsens Museum, Acc. 2A

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Lyngby (Danmark)
Cannes (Frankrig)
  • J.F. Willumsens Museum, Frederikssund, Danmark

J.F. Willumsens Museum
Arkivkasse: B/I/1 - Wagner